2 Nisan 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI KALPLİ TOPLAR VE KEKLER


KEK MALZEMESİ:
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
DIŞ MALZEME:
100 GRAM ÇİKOLATA
50 GRAM KATIYAĞ
ÇİKOLATALI TOPLAR İÇİN MALZEME:
1PAKET KREM ŞANTİ
1 KASE KURU ÜZÜM
1 KASE DAMLA ÇİKOLATA
50 GRAM ÇİKOLATA
25 GRAM KATIYAĞ
SÜSLÜ TANECİKLER
YAPILIŞI:
KEK MALZEMELERİ ÇIRPILIR. BÜYÜK TEPSİDE 200 DERECEDE YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE RULO PASTA KEKİ GİBİ PİŞİRİLİR BİR TARAFTA ÇİKOLATALAR ERİTİLİR FIRINDAN ÇIKARILAN VE SOĞUYAN KEKLER KALIPLARLA KESİLİR ÇİKOLATA VE KATI YAĞ KARIŞIMINA BATIRILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR ARADA KALAN KEKLER BİR KASEDE UFALANIR İÇİNE DAMLA ÇİKOLATA, KREM ŞANTİ,KURU ÜZÜM VE ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA VE KATIYAĞ KATILIR YOĞRULUR YUVARLANIR VE RENKLİ ŞEKERLEMELERLE SÜSLENİR. AİFYET OLSUN


Hiç yorum yok: