24 Nisan 2008 Perşembe

çilekli kalpp


MALZEMELER
KREMASI İÇİN:
5 SU BARDAĞI SÜT
3ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
VANİLYA
7 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 YUMURTA
ÇİLEKLİ KARIŞIM İÇİN:
1 KİLO ÇİLEK
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
ALT TABAN İÇİN BİR PAKET BURÇAK BİSKÜİ
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
KREMA MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.DİKDÖRTGEN BORCAMA BURÇAKLAR DİZİLİR SICAK SICAK KREMANIN TAMAMI ÜZERİNE DÖKÜLÜR. ILINDIKTAN SONRA RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ 1 KİLO ÇİLEK 1 ÇAY BARDAĞI SU,ŞEKER VE NİŞASTA KARIŞIMI HAFİF ATEŞTE PİŞİRİLİR. KAYNAYINCA ATEŞTEN ALINIP MUHALLEBİNİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR ,ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİR. SOĞUTULUR SERVİS YAPILIR .AFİYET OLSUN.....


Hiç yorum yok: