24 Nisan 2008 Perşembe

RULO PASTA


RULO ÇİKOLATALI PASTA:
KEK:
4 YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAYANA KADAR ÇIRPIN. UNU, KABARTMA TOZUNU YAĞI KARIŞTIRIP BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİM PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN İÇİNE ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA SÜRÜN VE RULO YAPIN BEKLETİN.
KREMASI.
4 SU BARDAĞI SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI UN
6KAŞIK TOZ ŞEKER
100 GRAM KATIYAĞ
3 ADET JELATİN
120 GRAM ÇİKOLATA
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
DAMLA DROP
2 YUMURTA
VANİLYA
YAPILIŞI.
SÜT,UN,ŞEKER,YUMURTA,KAKAO PİŞİRİLİR . AYRI BİR TENCEREDE YAĞ ERİTİLİR ÇİKOLATA İÇİNE ATILIR ERİTİLİR.BU KARIŞIM KREMANIN İÇİNE KATILIR,VANİLYA EKLENİR ,SUDA BEKLETİLEN JELATİNLERDE KATILIR ÇIRPILIR.
KENARDA BEKLETTİĞİMİZ RULO PASTA İNCE DİLİMLER HALİNDE KESİLİR VE ÇUKUR BİR KABA YERLEŞTİRİLİR İÇİNE DAMLA DROPLU SOĞUYAN KREMA DÖKÜLÜR, KALAN RULOLARLA KAPATILIR. GECE BUZDOLABINDA BEKLETİLİR
ERTESİ GÜN TERS ÇEVRİLEREK DİLİMLENİR SERVİS YAPILIR AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: