LİMONLU KURABİYE
250 GRAM SANAYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YUMURTA
VANİLYA
KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
KREMASI:
4 SU BARDAĞI SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI UN
6 KAŞIK TOZ ŞEKER
VANİLYA
50 GRAM SANAYAĞI
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
ATEŞTEN ALINCA İÇİNE İLAVE ETMEK İÇİN 1 LİMON SUYU
ISLATMAK İÇİN
LİMONATA .SARI GIDA BOYASI VE ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIYORUZ YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ HAMURA LİMON ŞEKLİ VERİYOR VE İÇİ OYUK VE KREMA KONACAK ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ HER HAMUR YARIM LİMON ŞEKLİNİ ALIYOR. ÇOK HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARIYORUZ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. KREMAMIZI YAPIYORUZ ATEŞTEN ALINCA LİMON SUYU VE YAĞI EKLİYORUZ SOĞUTUYORUZ.PİŞİRDİĞİMİZ HAMURLARIMIZIN İÇİNE DOLDURUYOR VE İKİ HAMURU BİRLEŞTİRİYORUZ VE GIDA BOYASI KATTIĞIMIZ LİMONATA İLE ISLATIYORUZ TOZ ŞEKERE BATIRIP TABAKLARA ALIYORUZ AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder