22 Mart 2008 Cumartesi

ÇATALBÖREK(BARDAK MANTI)









ÇATALBÖREK
MALZEMELER:
2 YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN
TEREYAĞI(ÜZERİ İÇİN)
ARZUYA GÖRE BAHARATLAR
SARMISAKLI YOĞURT
İÇİ:
400 GRAM KIYMA
2 ADET SOĞAN
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI:
ACEMİYİM VE SİTEYİDE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUM. YAPTIĞIM TARİFLERDE BUNUNLA PARALEL OLARAK CİDDİ YAZILAR HALİNE DÖNÜŞTÜ.ANCAK BU MANTIYI BEN EVLENDİĞİMDE İLK KAYINVALİDEM YAPINCA GÖRMÜŞTÜMÇ EVDE YARDIM EDECEK İNSANI OLMAYANLAR İÇİNKOLAY BİR MANTI VE BİR OKADARDA KOLAY. İLK ÖNCE YUMURTA ,SÜT,UN VE TUZU KARIŞTIRARAK SERT BİR HAMUR ELDE EDİLECEK. HAMUR YARIM SAAT DİNLENDİRİLDİKTEN SONRA BEZELERE AYRILACAK. VE İNCE AÇILACAK,DAHA SONRA DÖRDE KATLANARAK ÇAY BARDAĞI YARDIMIYLA KESİLECEK İÇİNE KIYMALI SOĞANLI KARABİBERLİ HARSI KOYULARAK KAPATILACAK ,KAYNAYAN SUDA 10 DK PİŞİRİLECEK.SÜZÜLEREK ÜZERİNE TEREYAĞI VE SARMISAKLI YOĞURTLA (İSTENİRSE BAHARAT) SERVİS YAPILACAK. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..














Hiç yorum yok: