11 Mart 2008 Salı


BÜKME
HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çaybardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
tuz
1 su bardağı su
alabildiğince un
hamurun arasını yağlamak için
1paket katıyağ
1su bardağı sıvıyağ
250 gr haşhaş
açmak için nişasta
İÇ MALZEME
mercimek
soğan
karabiber
tuz
kırmızı biber
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirildikten sonrahamur 6 eşit parçaya bölünür.Bu parçalar 3adetten oluşan iki hamur meydana getirilecek şekilde açılır. ilk hamur açıldıktan sonra eritilmiş katı yağ ,sıvıyağ ve haşhaştan oluşan karışımla yağlanır ve bohça yapılır,ikinci hamurda açılır yağlanır ve ilk yaptığımız bohça hamur içine konularak tekrar bohça yapılır,üçüncü hamurda aynı şekilde hazırlanır ve bu bohçalar onun içine konarak tekrar bohça şeklinde katlanır ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır. diğer 3 hamurda aynı işlemden geçirilerek buzdolabına konur.Haşlanmış mercimek ve kavrulmuş soğan,tuz,karabiber,kırmızı biber karıştırılmış harç alınır,buzdolabında dinlendirilmiş hamur tezgahta hafif açılır ve bıçak yardımıyla istenilen büyüklüklerde kesilerek tekrar hafif açılır ve iç malzemesi konulur tepsiye dizilir.200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.






Hiç yorum yok: