24 Mart 2008 Pazartesi

GERÇEK ÇİBÖREK


MALZEMELER
UN
SU
TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
İÇ MALZEME
KIYMA
SOĞAN,KARABİBER ,TUZ
KIZARTMAK İÇİN BOL SIVIYAĞ
YAPILIŞI:

BU TARİFTE ÖLÇÜ VERMEDİM ÇÜNKÜ NE KADAR HAMUR YAPACAĞINIZ SİZİN ELİNİZDE. ÇİBÖREK YAPARKEN EN DİKKAT EDİLECEK ŞEY HAMURUN ÇOK SERT YOĞRULMASIDIR.UN,SU,TUZ VE 1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURDU ÇOK SERT YOĞURUP İNLENMEYE BIRAKALIM.İÇ MALZEMEMİZİ HAZIRLAYIP İÇİNE BOLCA SU KOYALIMKİ HAMURU AÇIP İÇİNE SÜRERKEN KOLAY DAĞILABİLSİN VE GÜZEL PİŞSİN VE YAĞLI BİR KIYMA İLE YAPALIMKİ DAHA LEZZETLİ OLSUN. DİNLENDİRDİĞİMİZ HAMURLARI CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK ŞEKİLDE UVARLAYALIM VE ÇOK ÇOK İNCE OLMAMAK KAYDIYLA AÇALIM ,İÇ MALZEMEYİ KOYUP KENARLARINI KESELİM VE EN ÖNEMLİSİ ÇOK KZIGIN YAĞA ATALIM . HER İKİ TARAFINIDA KIZARTALIM VE AFİYETLE YİYELİMM...

Hiç yorum yok: