TATAR DÜĞÜN KURABİYESİ
3 su bardağı sıvıyağ
1 bardağı pudra şekeri
1 avuç toz şeker
alabildiğince un
2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Sıvıyağ ,şeker, pudra şekeri bir kapta karıştırılır.Alabildiğince un katılır hamur ne sert ne çok yumuşak yapılır istenirse hamurun yarısı kakao ile yoğurulur küçük bezeler halinde tepsiye dizilir. 200 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tadı çok güzeldir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
3 su bardağı sıvıyağ
1 bardağı pudra şekeri
1 avuç toz şeker
alabildiğince un
2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Sıvıyağ ,şeker, pudra şekeri bir kapta karıştırılır.Alabildiğince un katılır hamur ne sert ne çok yumuşak yapılır istenirse hamurun yarısı kakao ile yoğurulur küçük bezeler halinde tepsiye dizilir. 200 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tadı çok güzeldir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder