19 Mart 2008 Çarşamba

KOLAY MUZLU PASTA










MUZLU FRAMBUAZLI TRUFF
KEKİ
2 YUMURTA
YARIM BARDAK UN
YARIM BARDAK ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMATOZU
YAĞLANMIŞ KELEPÇELİ KEK KALIBINDA KARIŞTIRDIĞIMIZ MALZEMELER 180 DERECEDE PİŞİRELİM.
KREMASI
200 GRAM SÜT
20 GRAM NİŞASTA
2 YUMURTA
250 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA
1 PAKET KREMŞANTİ(YARIM BARDAK SÜTLE)
3 JELATİN
50 GRAM ŞEKER
1 MUZ
1 ÇAY BARDAĞI FRAMBUAZ
KREMANIN YAPILIŞI
SÜTÜ OCAKTA ISITALIM
AYRI KAPTA ŞEKER,NİŞASTA VE 2 YUMURTAYI KREMA GİBİ OCAKTA PİŞİRELİM.VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.BEYAZ ÇİKOLATAYI BENMARİDE ERİTELİM VE PİŞMİŞ KREMA İLE KARIŞTIRALIM.1 YUMURTAYIVE ŞANTİYİ AYRI AYRI ÇIRPIP KARIŞTIRALIM.JELATİNLERİ SUDA 10 DK BEKLETELİM VE KARIŞTIRALIM. KALIBIMIZIN KELEPÇESİNİ PASTAYI KOYACAĞIMIZ TABAĞA YERLEŞTİRELİM.KELEPÇEMİZİN KALINLIĞINDA KESTİĞİMİZ YAĞLI KAĞIDA ERİTTİĞİMİZ SİYAH ÇİKOLATAYI İNCE TABAKA HALİNDE SÜRÜP DONDURDUKTAN SONRA KELEPÇEYE YERLEŞTİRELİM (ÇİKOLATA KEK TARAFINDA KALACAK ŞEKİLDE)KEKİ İÇİNE OTURTALIM.MUZU VE FRAMBUAZLARI KOYALIM ÜZERİNE KREMAYI DOLDURALIM EN ÜSTE SİYAH ÇİKOLATA VE KÜRDAN YARDIMIYLA ŞEKİL VERELİM. BUZDOLABINDA BEKLETELİM. DONDUKTAN SONRA KELEPÇEYİ ALALIM KAĞIDI ÇIKARTALIM . AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok: