11 Mart 2008 Salı


ŞEKER HAMURLU ÇİKOLATALI PASTA
KEKİ
4yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı elenmiş un
2 çorba kaşığı kakao
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1çorba kaşığı sıvıyağ
vanilya
KREMA
250 gram süt
75 gr şeker
50 gr un
50 gr margarin
50 gr çikolata
az vanilya
1 paket krem şanti
ARA MALZEME
çikolata parçaçıkları
1 kase böğürtlen
KEKİN YAPILIŞI
Yumurta ve şeker bir kapta 15dk çırpılır.Elenmiş un, kabartma tozu, kakao,sıvıyağkatılır tahta kaşıkla karıştırılır.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir,soğuduktan sonra iki eşit parçaya bölünür.
KREMA YAPILIŞI
Un ve şeker pişirme kabına konur, süt ilave edilir ocakta pişirilir,piştiken sonra çikolata,margarin,margarin ve vanilya ilave edilir.Soğuduktan sonra krem şanti ile çırpılır.
Kekin arasına kreması konur ,çikolata parçaçıkları ve böğürtlenler yerleştirilir üzeri diğer kekle kapanır. Hazır şeker hamuruyla süslenir .Servis yapılır, afiyet olsun....


Hiç yorum yok: